Návod na prípravu
- 1.Deň vopred si uvaríme sójové rezance. Poriadne ich vyžmýkame a necháme marinovať aspoň 30 minút.
- 2.Na panvici si opečieme cibuľku s troškou soli, papriky a čierneho korenia a odstavíme na bok.
- 3.Postupne polievame marinádou a opekáme rezance kým sa nám spraví na povrchu chrumkavá "kôrka".
- 4.Vo woku opečieme ryžu. Podľa potreby ju polejeme sójovkou, cesnakovým granulátom, jemne okoreníme. Ryžu opekáme cca 5 minút, kým nezačne ryža "pukať" a chrumkať.
- 5.Všetko spolu na panivici zmiešame a ešte na pár minút opražíme aby sa nám skombinovali chute.
- 6.Ryžu môžeme posypať kombináciou sezamu, opraženej cibuľky a chilli omáčky Sriracha. Alebo iným podľa chuti.
- 7.https://varecha.pravda.sk/
Hodnotenia receptov
Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia
Ingrediencie
- 1 a 1/2 hrnčeka ryža
- 80 g sójové rezance
- 1 ks stredná cibuľa
- Do vody na sóju:
- 2 hrnčeky zeleninový vývar
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL červená mletá paprika
- 2 PL sójová omáčka
- 1/2 ČL čierne mleté korenie
- Na ryžu:
- podľa potreby sójová omáčka
- podľa potreby cesnakový granulát
- podľa potreby čierne mleté korenie
- Na hotový pokrm:
- cibuľa (smažená)
- sezam
- chilli omáčka
Marináda:
- 2 PL omáčka barbecue
- 1 PL med (púpavový)
- 2 ČL mletá červená paprika
- 1/2 ČL čierne mleté korenie
- 2 PL sójová omáčka
- 1 a 1/2 ČL cesnakový granulát
- 1 a 1/2 PL olej
- 1/2 PL ocot
- podľa potreby soľ