Návod na prípravu
- 1.Sójové plátky zalejeme teplým zeleninovým vývarom a prikryté necháme nasiaknuť asi hodinu.
- 2.Zatiaľ si pripravíme špenát z čerstvých listov. Listy poriadne prepláchneme pod studenou tečúcou vodou, osušíme a vložíme do osolenej vriacej vody. Necháme prejsť varom asi 2 minúty. Listy scedíme a premiešame s cesnakovým maslom.
- 3.Cesnakové maslo: Na suchej panvici krátko orestujeme najemno nakrájaný cesnak (nie prelisovaný!), odstavíme a pridáme rozpustené maslo. Maslo zmiešame so špenátom a špenát je hotový.
- 4.Príloha: Do vymastených alobalových foriem navrstvíme natenko nakrájané zemiaky, ktoré prelievame bešamelom (vrstva zemiakov, vrstva bešamelu podľa veľkosti formy), formu utesníme alobalom a pečieme vo vodnom kúpeli asi hodinu pri teplote 175° C.
- 5.Upečené preložíme na tácku, vrch zaťažíme, aby po vychladnutí zostala rovná plocha. Keď zemiaky vychladnú, rozbalíme ich z foriem. Pred podávaním posypeme parmezánom a prudko zapečieme v rúre.
- 6.Omáčka: Odporúčame polotovar – základnú hnedú omáčku, pretože príprava kvalitnej hnedej omáčky zaberie dva dni. Na panvici nasucho prudko orestujeme zelené korenie, pridáme koňak a krátko flambujeme, prilejeme hnedú omáčku a nakoniec zľahka zamiešame smotanu na varenie. Sójové plátky opekáme na olivovom oleji tak ako akékoľvek mäso na prírodno.
- 7.https://varecha.pravda.sk/
Hodnotenia receptov
Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia
Ingrediencie
- 200 g sójové plátky
- 0,5 l zeleninový vývar
- 700 g listový špenát
- 100 g maslo
- 50 g cesnak
- 300 g zemiaky
- 1 l bešamel
- 6 dl základná hnedá omáčka
- 40 g korenie zelené
- 30 ml koňak
- 110 g parmezán
- 2 dl olivový olej