Zdieľať recept

Vegetarian recept | vegánske sójové plátky so špenátom

Sójové plátky so špenátom. Pripravené zo sójových plátkov.

Sójové plátky 90g

Recepty - alergény

Návod na prípravu

  • 1.Sójové plátky zalejeme teplým zeleninovým vývarom a prikryté necháme nasiaknuť asi hodinu.
  • 2.Zatiaľ si pripravíme špenát z čerstvých listov. Listy poriadne prepláchneme pod studenou tečúcou vodou, osušíme a vložíme do osolenej vriacej vody. Necháme prejsť varom asi 2 minúty. Listy scedíme a premiešame s cesnakovým maslom.
  • 3.Cesnakové maslo: Na suchej panvici krátko orestujeme najemno nakrájaný cesnak (nie prelisovaný!), odstavíme a pridáme rozpustené maslo. Maslo zmiešame so špenátom a špenát je hotový.
  • 4.Príloha: Do vymastených alobalových foriem navrstvíme natenko nakrájané zemiaky, ktoré prelievame bešamelom (vrstva zemiakov, vrstva bešamelu podľa veľkosti formy), formu utesníme alobalom a pečieme vo vodnom kúpeli asi hodinu pri teplote 175° C.
  • 5.Upečené preložíme na tácku, vrch zaťažíme, aby po vychladnutí zostala rovná plocha. Keď zemiaky vychladnú, rozbalíme ich z foriem. Pred podávaním posypeme parmezánom a prudko zapečieme v rúre.
  • 6.Omáčka: Odporúčame polotovar – základnú hnedú omáčku, pretože príprava kvalitnej hnedej omáčky zaberie dva dni. Na panvici nasucho prudko orestujeme zelené korenie, pridáme koňak a krátko flambujeme, prilejeme hnedú omáčku a nakoniec zľahka zamiešame smotanu na varenie. Sójové plátky opekáme na olivovom oleji tak ako akékoľvek mäso na prírodno.
  • 7.https://varecha.pravda.sk/

Hodnotenia receptov

Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia

Pridať hodnotenie

Ako by ste ohodnotili Vegetarian recept | vegánske sójové plátky so špenátom?
Kliknite pre hodnotenie

Ingrediencie

  • 200 g sójové plátky
  • 0,5 l zeleninový vývar
  • 700 g listový špenát
  • 100 g maslo
  • 50 g cesnak
  • 300 g zemiaky
  • 1 l bešamel
  • 6 dl základná hnedá omáčka
  • 40 g korenie zelené
  • 30 ml koňak
  • 110 g parmezán
  • 2 dl olivový olej