Návod na prípravu
- 1.Zemiaky a paštrnák očistíme a nakrájame na malé kocky. V osolenej vode varíme do zmäknutia. Po uvarení vodu zlejeme. Zemiaky s paštrnákom necháme chvíľu odokryté odpariť a pridáme kúsok masla, horúce mlieko, soľ podľa chuti a štipku nastrúhaného muškátového orieška. Spolu dobre roztlačíme na jemnú kašu. Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme mierne vychladnúť.
- 2.Sójové plátky si uvaríme podľa návodu na obale. Petržlenovú vňať nasekáme najemno, primiešame sójovú omáčku a mletú sušenú chilli papričku. Pripravenou zmesou potrieme sójové plátky z oboch strán.
- 3.Ochutené plátky obalíme v hladkej múke.
- 4.Na troche oleja opekáme z oboch strán. Opečené plátky poukladáme do zapekacej misy.
- 5.Do misky si rozklepneme jedno celé vajíčko, pridáme jeden bielok, najemno posekané orechy, strúhaný syr, bylinkovú soľ a čierne korenie.
- 6.Dôkladne spolu premiešame.
- 7.Lyžičkou zmes nanesieme na sójové plátky, jemne pritlačíme.
- 8.Posypeme strúhankou a na každý plátok dáme malý kúsok masla.
- 9.Pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút.
- 10.Rozmrazené listkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme 24 kruhov. Vykrajovala som klasickým pohárom.
- 11.Hrušky dôkladne umyjeme, nakrájame na krúžky a zbavíme jaderníka.
- 12.Pripravené hrušky poukladáme na kolieska z lístkového cesta. Pečieme v rúre pri 190 °C cca 15 - 20 minút.
- 13.Plesňový syr roztlačíme vidličkou a rozmiešame s lyžicou masla.
- 14.Rozmiešanú syrovú zmes dáme do stredu upečených hrušiek.
- 15.Zemiakovo - paštrnákovú kašu dáme do igelitového vrecka, odstrihneme rožok a vytláčame po obvode koliesok. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a pod grilom krátko zapečieme (cca 5min.)
- 16.https://varecha.pravda.sk/
Hodnotenia receptov
Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia
Ingrediencie
- 80 g sójové plátky
- petržlenová vňať
- tmavá sójová omáčka
- sušená chilli omáčka
- 2 - 3 PL hladká múka
- olej
- Príloha:
- 450 g zemiaky
- 250 g paštrnák
- soľ
- muškátový oriešok
- mlieko
- 1 bal. mrazené lístkové cesto
- 4 ks hrušky
- 80 g niva
- 1 PL maslo
- 1 ks žĺtok
Krusta
- 1 ks vajce
- 1 ks bielok
- 30 g tvrdý syr
- 50 g orechy
- čierne mleté korenie
- bylinková soľ
- strúhanka
- 1 PL maslo