Návod na prípravu
- 1.Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky, cesnak ošúpeme a prichystáme si ostatné suroviny na omáčku.
- 2.Na oleji speníme nakrájanú cibuľu.
- 3.Pridáme k nej tavený syr a nakrájanú nivu.
- 4.Zalejeme smotanou a na slabom ohni za občasného miešania varíme, kým sa syr nerozpustí.
- 5.Zomelieme farebné korenie, pridáme do omáčky spolu s prelisovaným cesnakom.
- 6.Po chvíľke pridáme natrhané lístky bazalky a povaríme cca 5 - 8 minút. Odstavíme.
- 7.Solamyl, sójovú omáčku, mletú chilli papričku zmiešame. Možeme dosoliť.
- 8.Zmesou potrieme sójové plátky (pripravené podľa návodu na obale) z oboch strán.
- 9.Plátky vysmážame na troche oleja. Servírujeme preliate omáčkou a posypané vlašskými orechami.
- 10.https://varecha.pravda.sk/
Hodnotenia receptov
Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia
Ingrediencie
- 1-2 PL olivový olej
- 1 ks cibuľa
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 2 ks tavený syr v črievku
- 100 g syr niva
- 200-250 ml smotana na varenie
- hrsť čerstvá bazalka
- farebné korenie
Sójové plátky
- 2 bal. sójové plátky
- 2 PL solamyl
- 6 PL sójová omáčka
- soľ
- mleté čierne korenie
- čili paprička sušená
- olej na vysmážanie
- 50 g vlašské orechy