Návod na prípravu
- 1.Najprv si uvaríme sójové rezance. Dáme si variť pol litra vody s kockou zeleninového bujónu (alebo v osolenej vode). Varíme pol hodiny, potom rezance scedíme, vyžmýkame a zatiaľ dáme bokom.
- 2.Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme hlivu nakrájanú na rezance, zelenú i červenú kápiu, uhorky nakrájané na kocky, pol pohára leča, čili papriku, sójovú omáčku a uvarené sójové rezance. Všetko spolu dusíme cca. 10 minút. Nakoniec pridáme kečup a zmes spoločne už len prehrejeme a odstavíme.
- 3.Zemiakové placky: Zemiaky nastrúhame na jemné rezance, pridáme cesnak, žĺtky, soľ, korenie, rascu. Môžeme, ale nemusíme pridať 1 lyžicu solamylu. Placky smažíme na malom množstve oleja z oboch strán. Na polovicu placky naložíme zeleninovú zmes a preližíme.
- 4.Dobrú chuť!
- 5.https://varecha.pravda.sk/
Hodnotenia receptov
Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia
Ingrediencie
- cca. 1/2 bal. alebo viac sójové rezance
- 1 ks cibuľa
- 4-5 ks hliva ustricová bez nožičiek
- 1/2 ks zelená kápia
- 2 PL červená kápia sterilizovaná
- 2 ks kyslá uhorka
- 1/2 obsahu pohára (cca. 0,3l) sterilizované lečo
- 1-2 ks čili paprička
- niekoľko kvapiek sójová omáčka
- 1-2 PL kečup
- podľa potreby soľ
- podľa chuti čierne korenie
- podľa potreby do zmesi a na vyprážanie placiek repkový alebo olivový olej
- 3-4 ks zemiaky
- 3-4 ks cesnak
- podľa chuti majorán
- podľa chuti celá rasca
- podľa chuti soľ
- 1-2 ks žĺtky