Návod na prípravu
- 1.Pripravíme si potrebné suroviny.
- 2.Uvaríme si na kocky pokrájaný petržlen a mrkvu. Môžeme použiť aj mrazený.
- 3.Sójový granulát si pripravíme podľa návodu. Necháme odtiecť. Potom ho pridáme do hrnca kde sa nám už praží cibuľa. Vývar si odložíme, pretože ho využijeme pri omáčke.
- 4.Do sójového granulátu pridáme uvarenú mrkvu a petržlen, vývar zo sójového granulátu, čierne korenie, soľ, vegetu, papriku, provensálske korenie a rozpučený cesnak. Pridáme paradajkový pretlak a kukuricu, chvíľu povaríme a odstavíme.
- 5.Pripravíme si bešamel: V hrnci speníme maslo, pridáme hladkú múku, pomiešame a vylejeme cca liter mlieka, pridáme syrokrém, cesnak, korenie, vegetu, soľ, privedieme do varu a odložíme.
- 6.Pripravíme si pekáč. Budeme vrstviť. Začíname vrstviť. Na spodok dáme granulát, potom cestoviny, potom granulát, bešamel, cestoviny, granulát,..
- 7.Opakujeme, ale tak, aby bola posledná, vrchná vrstva, bešamelová. Lasagne sa nemusia predvárať, ak budú celé pokryté bešamelom, pretože sa v rúre uvaria.
- 8.Vrch môžeme posypať tvrdým syrom a dať piecť na 180 stupňov asi 30 minút.
- 9.Dobrú chuť!
- 10.https://varecha.pravda.sk/
Hodnotenia receptov
Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia
Ingrediencie
- cestoviny lasagne
- 500 ml paradajkový pretlak
- cibuľa
- petržlen
- mrkva
- kukurica
- 1 bal sójový granulát
- podľa chuti korenie
- korenie provensálske
- cesnak
Bešamel
- 1 l mlieko
- maslo
- múka hladká na zápražku
- syrokrém
- vegeta
- soľ
- čierne korenie
- cesnak
- tvrdý syr