Návod na prípravu
- 1.Granulát vsypeme do vriacej vody s 1 kockou hovädzieho bujónu a chvíľu povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Sójovú hmotu môžeme vyžmýkať.
- 2.Pridáme k nej ovsené vločky. Toľko, aby bola masa polohustá. Necháme postáť, nech sa vločky napijú.
- 3.Zatiaľ nakrájame zeleninu (mrkva, ľadový šalát, paprika, paradajka). Zamiešame, okoreníme a osolíme podľa chuti. Pridáme 50g jogurtu.
- 4.Keď sójová hmota zhustla a vločky nasali vodu, do granulátu pridáme vajce, strúhaný syr, cibuľu pokrájanú nadrobno, olej, okoreníme a zamiešame.
- 5.Tvarujeme malé fašírky, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Ak je masa riedka, môžeme pridať ešte ovsené vločky.
- 6.Dáme upiecť na 220 stupňov asi na 30 minút. Počas pečenia otočíme.
- 7. Upečené podávame s akýmkoľvek šalátom.
- 8.https://varecha.pravda.sk/
Hodnotenia receptov
Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia
Ingrediencie
- 90 g sójový granulát
- 1 ks vajce
- podľa potreby voda
- 80 g vločky ovsené jemné
- 50 g syr eidam 30% strúhaný
- 1 PL olej olivový
- 1 ks cibuľa
- soľ
- korenie čierne mleté
- paprika červená mletá sladká
- zelenina
- 50 g jogurt biely 3%