Návod na prípravu
- 1.Sójové rezance uvaríme v osolenej vode s niekoľkými zrniečkami čierneho korenia. Precedíme a necháme mierne vychladnúť.
- 2.Pripravíme si marinádu. Použijeme itrónovú (citrónová šťava, kôra, hrubozrnná soľ - premiešať vysušiť), bylinkovú rozmarínovo - tymianovú (čerstvé bylinky rozmixovanť s hrubozrnnou soľou, vysušiť) a údenú soľ (kúpená).
- 3.2 lyžice oleja, soľ, čierne korenie, prelisovaný cesnak a šalviu premiešame a pridáme vyžmýkané sójové rezance. Všetko spolu premiešame, prikryjeme a uložíme na hodinu na chladné miesto.
- 4.Po hodine poprášime lyžicou kukuričného škrobu, premiešame a na rozpálenom woku s 1PL oleja rýchlo osmažíme.
- 5.Šampiňóny nakrájame na plátky a prihodíme do woku.
- 6.Kým sa šampiňóny smažia, vytlačíme šťavu z jednej limetky a zmiešame ju so sójovou omáčkou.
- 7.Prilejeme do woku.
- 8.Cukrový hrášok minútu blanšírujeme vo vriacej vode, ihneď schladíme v ľadovej vode a pridáme do woku. Minútku poprehadzujeme a odstavíme. Servírujeme s polníčkom a limetkou.
- 9.https://varecha.pravda.sk/
Hodnotenia receptov
Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia
Ingrediencie
- 80-100 g sójové rezance
- 200 g hrášok cukrový
- 3 ks šampóny portobello alebo klasické
- soľ
- čierne mleté korenie
- šalvia
- 2 strúčiky cesnaku
- 3-4 PL olej
- 1 PL kukuričný škrob
- limetka
- 1-2 PL sójová omáčka
- polníček (alebo šalát)