Návod na prípravu
- 1.Patizóny rozkrojíme a vnútro vydlabeme.
- 2.Dužinu nakrájame na menšie kúsky. Nasolíme ich, aby pustili vodu.
- 3.Dužinu, ktorá pustila vodu, napokon vyžmýkame. Vyžmýkané kúsky ochutíme zázvorom a sójovou omáčkou. Necháme dobre odstáť, aby nasiali do seba chuť.
- 4.Sójový granulát uvaríme spolu s bujónom podľa návodu. Po uvarení ho necháme na site dobre odtiecť.
- 5.Do panvice s rozohriatym olejom si vysypeme semienka a opečieme kým nezačnú pukať.
- 6.Keď sú semiačka opražené, pridáme k nim vydlabané ochutené kúsky z patizónu a na miernom ohni ich podusíme do mäkka. Potom pridáme do panvice všetky ostatné suroviny okrem syra.
- 7.Vznikne nám hustá zmes. Touto zmesou naplníme patizóny.
- 8.Naplnené patizóny posypeme syrom. Môžeme ozdobiť kolieskami paradajky, na ktorú dáme trochu čili omáčky. Necháme upiecť. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút na 170°.
- 9.Keď sú patizóny upečené, môžeme ich doozdobiť kukuricou, prípadne inou zeleninou. Dobrú chuť!
- 10.https://varecha.pravda.sk/
Hodnotenia receptov
Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia