Zdieľať recept

Vegetarian recept | Patizón plnený zeleninou a sójovým granulátom

Plnený patizón. Pri ich príprave sme použili sójový granulát.

Sójový granulát 90g

Recepty - alergény

Návod na prípravu

  • 1.Patizóny rozkrojíme a vnútro vydlabeme.
  • 2.Dužinu nakrájame na menšie kúsky. Nasolíme ich, aby pustili vodu.
  • 3.Dužinu, ktorá pustila vodu, napokon vyžmýkame. Vyžmýkané kúsky ochutíme zázvorom a sójovou omáčkou. Necháme dobre odstáť, aby nasiali do seba chuť.
  • 4.Sójový granulát uvaríme spolu s bujónom podľa návodu. Po uvarení ho necháme na site dobre odtiecť.
  • 5.Do panvice s rozohriatym olejom si vysypeme semienka a opečieme kým nezačnú pukať.
  • 6.Keď sú semiačka opražené, pridáme k nim vydlabané ochutené kúsky z patizónu a na miernom ohni ich podusíme do mäkka. Potom pridáme do panvice všetky ostatné suroviny okrem syra.
  • 7.Vznikne nám hustá zmes. Touto zmesou naplníme patizóny.
  • 8.Naplnené patizóny posypeme syrom. Môžeme ozdobiť kolieskami paradajky, na ktorú dáme trochu čili omáčky. Necháme upiecť. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút na 170°.
  • 9.Keď sú patizóny upečené, môžeme ich doozdobiť kukuricou, prípadne inou zeleninou. Dobrú chuť!
  • 10.https://varecha.pravda.sk/

Hodnotenia receptov

Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia

Pridať hodnotenie

Ako by ste ohodnotili Vegetarian recept | Patizón plnený zeleninou a sójovým granulátom?
Kliknite pre hodnotenie