Návod na prípravu
- 1.Polenta:
- 2.Nachystáme si suroviny.
- 3.Na tuku dáme opražiť na drobno pokrájanú cibuľu.
- 4.Medzitým zmiešame zeleninový vývar, mandľové mlieko, šalviu, korenie a soľ.
- 5.Keď je cibuľa opražená, dáme pripravenú zmes do hrnca a primiešame do nej polentu. Potom ju ešte minútu - dve oprážame.
- 6.Potom natrieme na tanier v hrúbke 1-2 cm, čím hrubšie, tým lepšie bude polenta už stuhnutá držať pohromade.
- 7.Keď vychladne, rozkrojíme ju na menšie časti a opražíme ju na slnečnicovom oleji do zlatista a chrumkava.
- 8.Placky:
- 9.Nachystáme si suroviny na placky.
- 10.Sójový granulát zalejeme horúcim zeleninovým vývarom. Dobre ich spolu premiešame, aby sa vývar rovnomerne vsiakol a necháme vychladnúť.
- 11.Pridáme všetky ostatné suroviny na placky (okrem oleja) a vypracujeme hustú zmes.
- 12.Navlhčenými rukami tvarujeme placky.
- 13.Placky vypražíme do zlatohneda. Dáme ich ešte na záver zapiecť na 5 minút na 160°C.
- 14.Podávame so šalátom a sójovým jogurtom ako dipom.
- 15.Servírovať môžeme so sladko-kyslým ovocným šalátom.
- 16.https://varecha.pravda.sk/
Hodnotenia receptov
Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia
Ingrediencie
- 100 g polenta
- 25 g Alsan Bio
- 1/2 ks cibuľa
- 50 ml mandľové mlieko
- 100 ml zeleninový vývar
- sušená šalvia
- 1 PL slnečnicový olej
- soľ
- čierne mleté korenie
Placky
- 50 ml zeleninový vývar
- 1/2 ks cibuľa
- 40 g hladká múka
- 3 PL strúhanka
- 1 PL sójová smotana
- 1 PL horčica
- 1 PL paradajkový pretlak
- petržlenová vňať čerstvá
- 50 g sójový granulát
- čierne mleté korenie
- 2 PL slnečnicový olej
- soľ