Návod na prípravu
- 1.Do 1 litra vriacej vody pridáme korenie (3 ks nového korenia, 3 bobkové listy, 1 lyžicu mahá korenia, 1 lyžičku tymiánu, 1 lyžičku kari, 1 lyžicu zeleninového bujónu bez glutamátu, hrsť sušených húb a 100g sójových kociek. Varíme asi 30 minút. Potom kocky zlejeme (vodu s korením si necháme) a po vychladnutí opatrne vymačkáme nasiaknutú vodu.
- 2.Na slnečnicovou oleji osmahneme cibuľu pokrájanú na väčšie kocky, do ktorej pridáme 3 guličky nového korenia. Medzitým si pripravíme zmes z korenia - dobre zmeišame 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžicu mahá korenia, 1 lyžičku kari, 1 lyžičku tymiánu, 2 lyžičky mletého zázvoru a necháme chvíľu stáť. Keď je cibuľa do zlatista osmažená, vlejeme do nej pripravenú zmes korenia, dobre premiešame a ešte chvíľu smažíme. Potom pridáme sójové kocky. Za občasného miešania opekáme asi 3 minúty.
- 3.Prilejeme vodu, v ktorej sme varili sójové mlieko, dolejeme čerstvou vodou tak, aby bola zmes ľahko zakrytá, pridáme lyžicu zeleninového bujónu bez glutamátu a na miernom plameni varíme do rozvarenia cibule cca. 10 minút. Zahustíme - 1 lyžicu hladkej múky rozpustíme v 0,2 dl vody, za stáleho miešania vlejeme do guláša a povaríme asi 5 minút.
- 4.Ďalej už nevaríme, pridáme nastrúhaný cesnak. Zamiešame a necháme 10 minút prikryté.
- 5.Podávame s ryžou alebo knedlíkmi.
- 6.https://varecha.pravda.sk/
Hodnotenia receptov
Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia
Ingrediencie
- 100 g sójových kociek
- 5 ks väčšia cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica hladkej múky
- 6 guličiek nového korenie
- 3 bobkové listy
- 2 lyžičky kari
- 3 lyžičky tymiánu
- 2 lyžičky mletého zázvoru
- 2 lyžice mahá korenia (zmes rasce, koriandra, horčice)
- hrsť sušených hríbov
- 2 PL zeleninového bujónu bez glutamanu
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžica morskej soli
- 1,5 l vody
- 8 lyžíc slnečnicového oleja
- 2 lyžice olivového oleja