Návod na prípravu
- 1.Cuketu si najprv poriadne umyjeme, rozkrojíme ju pozdĺžne na 2 časti, každú z týchto častí ešte rozdelíme na polovicu. Vnútro z cukety si vydlabeme
- 2.Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
- 3.Pripravíme si sójový granulát. Do menšieho hrnca dáme 5 vrchovatých lyžíc granulátu, pridáme polovicu zeleninového bujónu.
- 4.Granulát zalejeme vriacou / teplou vodou, Zalejeme trošku nad povrch granulátu a premiešame, aby sa bujón rozpustil a premiešal s granulátom.
- 5.Na oleji si opražíme cibuľku, pridáme vydlabané vnútro z cukety, ktoré jemne osolíme, pridáme papriky a necháme podusiť.
- 6.Medzitým ako sa nám zelenina dusí, ochutíme sójový granulát. Pridáme k nemu lahôdkové droždie, čierne mleté korenie, chilli, mletý muškátový oriešok a celú zmes dobre premiešame, aby sa chute prepojili.
- 7.Takto ochutený granulát pridáme k zelenine a premiešame a necháme ešte chvíľku podusiť.
- 8.Vydlabanú cuketu použijeme ako „misky“ – cuketové lodičky na pripravenú zmes. Lodičky si dáme na plech alebo do zapekacej misy.
- 9.Cuketové lodičky si môžete jemne osoliť a potrieť olivovým olejom. Do lodičiek rovnomerne prerozdelíme a naservírujeme pripravenú zeleninovú zmes. Na vrch týchto lodičiek môžete nastrúhať vegánsky syr.
- 10.Cuketové lodičky dáme zapiecť na 15 min. do rúry na pečenie, pečieme pri 180 °C. Dĺžka zapekania závisí aj od hrúbky vydlabanej cukety.
- 11.https://varecha.pravda.sk/
Hodnotenia receptov
Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia
Ingrediencie
- 1 ks veľká cuketa
- 1 ks cibuľa stredne veľká
- 5 PL sójový granulát
- 1 ks paprika červená čerstvá
- 1 ks paprika žltá väčšia
- 2 ks lahôdkové droždie so sladom
- 1/2 kockyk zeleninový bujón
- soľ podľa chuti
- čierne mleté korenie podľa chuti
- mleté chilli podľa chuti
- mletý muškátový orech podľa chuti
- vriaca voda podľa chuti
- rastlinný olej