Zdieľať recept

Vegan recept | Vegánske boloňské špagety so sójovým mletým mäsom

Boloňské špagety. Pri ich príprave sme použili sójový granulát. Pri príprave špagiet môžeme použit aj Goody Foody mleté sójové mäso.

Recepty - alergény

Návod na prípravu

  • 1.Špagety uvaríme (10 min. v osolenej vode).
  • 2.Na lyžici oleja orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a pretlačený cesnak, zamiešame. Ak je zmes príliš suchá, zalejeme ju ďalšou lyžicou oleja.
  • 3.Okoreníme troškou bazalky, oregana a mletého čierneho korenia. Pridáme suchý (neuvarený) granulát, minútu smažíme, pridáme lyžičku sójovej omáčky a vývar (bujón).
  • 4.Za občasného premiešania varíme 10 minút, pridáme malý pretlak a nakoniec povaríme ďalšie 3 minúty (resp. kým nemá omáčka solídnu konzistenciu).
  • 5.https://varecha.pravda.sk/

Hodnotenia receptov

Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia

Pridať hodnotenie

Ako by ste ohodnotili Vegan recept | Vegánske boloňské špagety so sójovým mletým mäsom?
Kliknite pre hodnotenie

Ingrediencie

  • špagety
  • 3/4 hrnčeka sójový granulát
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ks mrkva
  • sušená bazalka
  • oregano sušené
  • čierne korenie
  • olivový olej
  • 70 g rajčinový pretlak
  • sójová omáčka
  • 3 dcl zeleninový vývar