Kukuričná krupica

Kukuričná krupica

Bezlepková. Je vyrobená len z kukurice bez genetickej modifkácie, vypestovanej v SR.

Kukuričná krupica je výbornou a chutnou alternatívou klasickej pšeničnej krupice. Je vhodná na prípravu sladkej alebo slanej kaše, na zahusťovanie i na výrobu bezlepkového pečiva.

Návod na prípravu:

½l mlieka, 3 PL kukuričnej krupice, 3 PL cukor, štipka soli, 10g masla

V 150 ml mlieka rozmiešame kukuričnú krupicu a necháme chvíľu odstáť. Zvyšok mlieka nalejeme do hrnca a privedieme k varu. Osladíme podľa vlastnej chuti, pridáme štipku soli a vmiešame namočenú krupicu. Za stáleho miešania privedieme k varu a povaríme asi 3 minúty. Ak je kaša veľmi hustá, prilejeme trochu mlieka.

Do hotovej kaše môžeme zamiešať lyžicu masla pre zjemnenie. Pred podávaním ozdobíme škoricovým cukrom, kakaom alebo ovocím. Dobrú chuť!

TIP pre vás:   Polenta – príloha k jedlám

250g kukuričnej múky, 300 ml horúcej vody, 700 ml mlieka*, 125 g masla, soľ, mleté čierne korenie, bylinky

*Pozn.: Ak varíme polentu vo vode a mlieku, bude vláčnejšia.

Vodu s mliekom privedieme do varu a za stáleho miešania pomaly pridávame kukuričnú krupicu. Dávame pozor, aby sa nevytvorili hrudky. Teplotu znížime a za stáleho miešania varíme asi 20 minút, až kým sa kaša neoddeľuje od nádoby. Ochutíme maslom, soľou, čiernym korením, posypeme bylinkami a podávame ako prílohu.

Ak chceme kašu hustejšiu, pridáme viac krupice a naopak. Ak chceme kašu redšiu, pridáme viac vody alebo mlieka.

Kukuričná krupica zasýti hladné brušká a prospeje Vášmu zdraviu!

Racionella kukuričná krupica

Zanechať komentár