Zdieľať recept

Vegan recept | Vegánsky red burger s opečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou

GOODY FOODY RED BURGER s opečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou. Pri príprave sme použili Goody Foody Red burger

Návod na prípravu

  • 1.Zemiaky umyjeme a na krájame na mesiačiky. Pridáme olivový olej, rozmarín, soľ a pretlačený cesnak. Premiešame. Na plech potretý olejom rovnomerne zemiaky rozvrstvíme a dáme piecť do rozohriatej rúry na 200 ˚C. Pečieme do mäkka a zlatista cca 45 minút.
  • 2.V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak dosklovita. Pridáme klinčeky, korenie a zmes chvíľu miešame. Potom primiešame brusnice, pomarančovú šťavu, kôru, hnedý cukor a čili korenie. Celú zmes premiešame a privedieme k varu
  • 3.Potom omáčku na miernom ohni dusíme približne 20 minút, kým sa množstvo nezníži aspoň o 1/3. Omáčku necháme vychladnúť a buď ju necháme v takomto stave alebo ju rozmixujeme na pyré. Vo vzduchotesnej nádobe vydrží približne 3 dni v chladničke.
  • 4.GOODY FOODY Red Burger opečieme na troške oleja z oboch strán. Servírujeme.

Hodnotenia receptov

Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia

Pridať hodnotenie

Ako by ste ohodnotili Vegan recept | Vegánsky red burger s opečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou?
Kliknite pre hodnotenie

Ingrediencie

  • Goody Foody Red Burger 4 ks
  • Zemiaky 6 ks
  • Cibuľa 1 ks
  • Cesnak 1 strúčik
  • Olej 30 ml
  • Klinčeky podľa chuti
  • Soľ ¼ KL
  • Chilli korenie ¼ KL
  • Brusnice 200 ml
  • Pomarančový džús 100 ml