Návod na prípravu
- 1.Do hrnca dáme variť vodu, pridáme do nej čierne korenie, soľ, mletú červenú papriku lyžicu sójovej omáčky a keď voda začne vrieť vložíme do nej sójové kocky. Približne po 10 - 15 minútach, keď je sója mäkká si do pohára odložíme časť z vody z ktorej sme ju varili. Zbytok vylejeme a sóju zbavíme prebytočnej vody. Môžeme ju vložiť do cedníka a vareškou ju dobre popritláčať aby z nej väčšina vody vytiekla.
- 2.Medzitým si v hrnci rozohrejme trochu oleja a speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľka spenená, do hrnca vložíme sóju, ktorú sme pred tým zbavili prebytočnej vody a orestujeme ju. Nakoniec pridáme papriku, ktorú opražíme pár sekúnd aby nám nezhorkla a zalejeme ju pohárom odloženej vody zo sóje.
- 3.Pridáme kyslú kapustu. Môžeme použiť zaváranú kyslú kapustu. ktorá je už mäkká a nie je potrebné ju dlho dusiť. Pred pridaním do hrnca si ju ešte môžeme prekrojiť na menšie časti. Prilejeme pár lyžičiek vody z kyslej kapusty, dobre premiešame a na hrniec dáme pokrievku. Pár minút povaríme.
- 4.Kým sa kapusta dusí, v miske zmiešame ryžovú smotanu s 2 polievkovými lyžicami hladkej múky a vylejeme do hrnca. Ak by bola smotana s múkou príliš hustá môžeme pridať polievkovú lyžicu vody. Smotanu lejeme postupne za stáleho miešania. Môžeme ju do hrnca prilievať cez sitko, aby sa nám nevytvorili hrudky.
- 5.Všetko premiešame a hrniec prikryjeme pokrievkou. Dusíme približne ďalších 10 minút kým nám segedín nezhustne a neodparí sa prebytočná voda. Približne po 10 minútach hrniec otvoríme, pridáme soľ, štipku čierneho korenia, ochutnáme a necháme ešte minútu prejsť varom.
- 6.https://pink-vegan-unicorn.webnode.sk/
Hodnotenia receptov
Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia
Ingrediencie
- 1 bal. sójové kocky
- 750 g kyslá kapusta
- 1 ks smotana
- 1 ks cibuľa
- hladká múka
- soľ
- mletá červená paprika
- čierne korenie
- olej