Návod na prípravu
- 1.Sójový granulát uvaríme deň vopred v zeleninovom vývare. Precízne z neho vymačkáme tekutinu cez utierku a vmasírujeme doň marinádu. Takto odložíme na minimálne 30 minút do chladničky.
- 2.V miske zmiešame na drobno pokrájaný šalát, cibuľu, kápiu, paradajky, kukuricu, fazuľu alebo inú zeleninu, ktorá nám chutí. Osolíme a okoreníme čiernym mletým korením podľa chuti.
- 3.Na panvici orestujeme na tenko pokrájané šampiňóny s mletou sladkou paprikou, soľou, ml. čiernym korením a korením na burrito. Odstavíme bokom do menšej nádoby.
- 4.Zohrejeme si v šťave zo šampiňónov aj namarinovaný granulát, ktorý ešte môžeme prípadne dochutiť korením, chilli fliačkami alebo roztlačeným cesnakom na panvici, ak by sa nám chuť nezdala byť dostatočne intenzívna.
- 5.V mikrovlnke, na panvici alebo v trúbe si zohrejeme tortillu. Potrieme ju hummusom, bielym jogurtom, či salsou alebo iným dressingom (omáčka mango, cesnaková omáčka, chilli omáčka). Do stredu si vedľa seba uložíme ryžu a granulát, polejeme dressingom vlastnej voľby, ďalej ukladáme šalátový mix, kyslé uhorky, šampióny. Môžeme pridať guacamole, či avokádo.
- 6.Tortillu zrolujeme do rolky tak, že tri okraje zahneme.
- 7.Dobrú chuť!
- 8.https://varecha.pravda.sk/
Hodnotenia receptov
Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia
Ingrediencie
- 4 ks tortilla
- 1/2 ks ľadový šalát
- 1 ks kápia
- 2 ks paradajka
- 70 g kukurica sladká z konzervy
- 70 g fazuľa červená z konzervy
- 1 ks veľká cibuľa
- podľa chuti kyslé uhorky
- 8 PL uvarená ryža
- 250 g šampióny
- 150 g sójový granulát
Marináda
- 4 PL olej
- 6 ČL burrito seasoning mix
- 2 ČL paprika sladká mletá
- 3 ČL sušený cesnak
- 1/2 ČL čierne mleté korenie
- 1 ČL kajenské korenie
- podľa chuti soľ