Návod na prípravu
- 1.Očistíme si koreňovú zleneninu a nakrájame ju na kocky.
- 2.V hrnci rozpálime 20 g masla, pridáme pripravenú zeleninu. Zeleninu za občasného miešania osmažíme.
- 3.Keď začne rozvoniavať, pridáme 200 ml vody. Necháme zovrieť a na miernom ohni varíme, kým zelenina nezmäkne.
- 4.Očistíme si šalotku a pridáme ju k vriacej zelenine (len 2 -3 minúty pred koncom varenia).
- 5.Vývar zcedíme, zeleninu oddelíme od šalotky.
- 6.V panvici si rozohrejeme 20 g masla, pridáme Goody Foody. Ja som ich posypala aj nahrubo mletým čiernym korením. Plátky opečieme z oboch strán.
- 7.Goody Foody z panvice vyberieme a pridáme predvarenú šalotku. Chvíľu opekáme, kým šalotka začne chytať farbu.
- 8.K šalotke pridáme balzamikový ocot. Šalotku obraciame zo všetkých strán, necháme prevrieť cca 3 minúty.
- 9.Balzamikovú šalotku podlejeme červeným vínom a 100 ml vývaru z koreňovej zeleniny a varíme, kým sa omáčka nezredukuje.
- 10.Na záver omáčku dochutíme džemom a soľou. Šalotky vyberieme a omáčku precedíme.
- 11.Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme. K uvareným zemiakom pridáme mäkkú koreňovú zeleninu a nahrubo roztlačíme. Ochutíme soľou a bielym korením.
- 12.https://varecha.pravda.sk/
Hodnotenia receptov
Recept neobsahuje žiadne recenzie a hodnotenia
Ingredience
- Goody foody beef style steak
- Hrsť šalotka
- 1 ks akleráb
- 1 ks paštrnák
- 1/ 2ks zeler
- 1 ks zemiaky
- 5 PL ocot balzamikový
- 200 ml červené víno
- 200 ml voda
- 1 PL ríbezľový džem
- čierne mleté korenie
- biele mleté korenie
- soľ
- 40 g maslo